Разкритията на квантовата теория за нашата реалност

публикувано от камелия на дата 21/04/2020 23:04ч.  Прочетена 228

   1 бр.   

Лауреатите на Нобелова награда в областта на физиката доказаха, че извън всички съмнения физическият свят е единен океан от енергия, който възниква и след милисекунди изчезва, пулсирайки отново и отново. Няма нищо твърдо. Такъв е светът на квантовата физика.

Доказано е, че само мисълта ни позволява да съберем и да задържим на едно място „обектите”, които виждаме в това постоянно променливо поле на енергия.

Но защо виждаме човека, а не мигаща топка енергия?

Представете си ролка с филмова лента.

Филмът е сбор от кадри с честота 24 кадъра в секунда. Кадрите са разделени на интервали от време. Но благодарение на скоростта, с която един кадър сменя друг, възниква зрителната заблуда и ние си мислим, че виждаме непрекъснато и движещо се изображение.

Електронната пушка на старите кутии е просто тръбичка с множество електрони, които се удрят в екрана по определен начин и създават илюзията за форми и движение. Ето какво се явяват всички обекти. Вие имате 5 сетива (зрение, слух, обоняние, осезание и вкус).

Всяко от тези чувства има определен спектър (например кучето чува звуците в друг диапазон в сравнение с вас; змията вижда светлината в друг спектър и т.н.).

Иначе казано, вашият набор от сетива възприема околното море от енергия от определена ограничена гледна точка и изхождайки от това, строи изображения. Това не е пълна и съвсем не е точна картина. Това е само интерпретация.

Всички наши интерпретации са основани изключително на „вътрешната карта” на реалността, формирана у нас, а не на обективната картина. Нашата „карта” е резултат от натрупания жизнен опит.

Нашите мисли са свързани с тази невидима енергия и те определят това, което формира въпросната енергия. Мислите буквално изтръгват от Вселената частица след частица, за да създават физическия живот.

Всичко, което виждате в нашия физически свят, е започнало като идея – идея, която е расла според това как е била споделяна и изразявана, докато не е пораснала достатъчно, за да стане физически обект след няколко етапа.

Вие буквално ставате това, за което най-много мислите. Вашият живот става това, в което най-много вярвате. Светът е буквално смисълът на думата „огледало”, което ви позволява да изпитате във физически план това, което смятате за истина за себе си… докато не промените гледната си точка.

Квантовата физика ни демонстрира, че околният свят не е нещо постоянно и неизменно, както може да изглежда. Напротив – това е нещо непрекъснато променящо се, построено върху нашите индивидуални и колективни мисли.

Това, което смятаме за истина, всъщност е илюзия, почти цирков трик. За щастие вече сме започнали да разкриваме тази илюзия и най-главното – търсим възможности да я променим.

Вие и аз сме чиста енергия-светлина в най-прекрасното й и разумно въплъщение. Енергията постоянно се променя под повърхността, но под контрола над могъщия ви интелект. Вие сте едно по-звездно и могъщо Човешко Същество.

Ако можехте да видите себе си под мощния електронен микроскоп и да проведете други експерименти над себе си, бихте се убедили, че се състоите от постоянно променяща се енергия във вид на електрони, неутрони, фотони и т.н.

Също и всичко, което ви заобикаля. Квантовата физика ни казва, че именно актът на наблюдение на обекта го кара да бъде там и такъв, където и какъвто го виждаме.

Обектът не съществува независимо от своя наблюдател. Така че вашите наблюдения, вашето внимание към нещо и вашето намерение буквално създават дадения обект.

Това е доказано от науката.

Вашият свят се състои от дух, разум и тяло. Всеки от тези три елемента – дух, разум и тяло – изпълнява функция, която е уникална за него и не е достъпна за останалите. Това, което виждат очите ви, и което усеща тялото ви, това е физическият свят, който ще наречем Тяло. Тялото е ефектът, създаден от причината.

Дадената причина е Мисълта.

Тялото не може да създава. То може само да усеща и да бъде осезаемо – в това е уникалната му функция.

Мисълта не може да усеща – тя може само да измисля, да създава и обяснява. Необходим й е свят на относителностите (физически свят, Тяло), за да усети самата себе си.

Духът е Всичко Съществуващо, което дава живот на Мисълта и Тялото.

Тялото няма власт да създава, макар и да създава такава илюзия. Тази илюзия е причина за множество разочарования. Тялото е просто резултат и не му е подвластно да стане причина или да създаде нещо.

Ключова в цялата тази информация е възможността да се научите да виждате Вселената различно, за да дадете въплъщение на всичко, което се явява истинско ваше желание.

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ НОВИНИ

Най-важната информация през изминалите дни      

Новия хипер лъксозен модел на Bugatti

Дизайнерите на Bugatti на свой ред са се постарали да създадат по-агресивна външност и подобрена аеродинамика. Така притискателната сила на Divo е с 9 кг повече от тази на Chiron. Двигателят обаче си остава без промени – 8,0-литров W16, който развива 1500 к.с.
...

11/05/2020 20:05 ч.

Забраната за влизане за чужденци остава до юли

Ананиев каза, че заповедите, които той издава са плод на колективно решение. „Никога не съм взимал индивидуално решенията си, винаги колективно с колегите от Министерския съвет и от Националния оперативен щаб“, каза Кирил Ананиев.
...

11/05/2020 20:05 ч.

Как да отслабнем

Кокосово масло – Полезна мазнина, която може да добавяте към вашето кафе, сурови десерти с ядки и сушени плодове. Кокосовото масло дава енергия и спомага за елиминирането на излишните мазнини.
...

10/05/2020 23:05 ч.

Силата на гъбите

Гъбите са суперхрана срещу Алцхаймер
...

10/05/2020 23:05 ч.

Децата, които не празнуват рождените си дни

Линията на бедност за 2019 г. нараства спрямо 2018 г. във всички области, най-много в областите Разград (с 37.2%), Враца (с 34.9%), Ловеч (с 34.7%), Перник (с 34.6%), Смолян и Силистра (с по 33.4%), най-малко - в Ямбол (с 1.6%), Плевен (с 5.8%), Пловдив (с 6.6%) и Хасково (с 8.8%).
...

07/05/2020 03:05 ч.

Съвети за успешна отворена врзка

Всъщност няма правилни и грешни причини. Въпреки това някои причини почти сигурно ще доведат до недоволство в отношенията и вероятна раздяла. Такива са „спасяването“ на умираща връзка или пък предотвратяване напускането на един от партньорите...

07/05/2020 02:05 ч.

Баташкото клане един тъжен ден за България

Публикувано във факти.бг: Първенците на селото и чорбаджиите решават да спасят живота на хората в града и за това извикват Барутанлията, да му предадат оръжието си....

05/05/2020 22:05 ч.

Уорън Бъфет с 50 милиарда загуба от коронавируса

03/05/2020 12:05 ч.

Ще съкрати ли Rolls-Royse персонала си

03/05/2020 12:05 ч.

 

 

 

Виж всички новини

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама