Как да отслабнем

публикувано от камелия на дата 10/05/2020 23:05ч.  Прочетена 222

   1 бр.   

Знаете ли какво е общото между горските плодове, лютите чушки, белия чай, тиквените семки, лененото семе, ябълките, киноата, зеления чай, черния пипер, червените сладки чушки, фъстъченото масло (без добавени захар, сол, мед), грейпфрута? Всички тези полезни храни и напитки, подпомагат отслабването и са приятели на плоския корем. Съставките, които съдържат, насърчават топенето на излишните мазнини. Вижте кои други 10 храни ще ви помогнат да постигнете мечтаната форма, разбира се в комбинация с редовна физическа активност.

Черен боб – богат на фибри, протеини. Консумацията на черен боб спомага за синтеза на бутират, късоверижна киселина, за която се смята, че помага в изгарянето на излишните калории.

Риба – рибата е богата на омега-3 мастни киселини, които се борят с възпалението, като повишават нивата на адипонектин – хормон, който засилва метаболизма и изгаря мазнините.

Авокадо – Авокадото е полезна мазнина за отслабване и може да ви помогне да стопите коремчето. Съдържа мононенаситени мазнини, които намаляват апетита и натрупването на излишни мазнини в областта на корема.

Яйца – Ако искате да стопите излишните мазнини около корема, хапвайте яйца. Те имат малко калории, много протеини и са една от най-подходящите храни за ускоряване на метаболизма и отслабването.

Сини сливи – Сливите съдържат фенолни съединения, наречени флавоноиди, които придават на плода дълбокия му цвят, както и способността му да се бори с излишните мазнини. Вкусните плодове ни осигуряват и пектин, който намалява чернодробните мазнини, но спомага и за цялостното елиминиране на мазнините в тялото.

Спанак – Подходящ за диетични режими на хранене. Според проучване публикувано в Nature Chemical Biology, спанакът съдържа дълговерижна захарна молекула, наречена сулфохиновоза (SQ). Тя подпомага растежа на добрите бактерии в червата, които възпрепятстват растежа на лошите бактерии, причиняващи възпаление в организма и натрупване на мазнини в областта на талията.

Червено цвекло – Консумацията му не само ни прави по-здрави, но помага да постигнем ефекта на плоското коремче. Цвеклото ни осигурява аминокиселината бетаин, която повишава метаболизма, влияе положително върху инсулиновата резистентност, мастните гени, и атакува възпалителни маркери, които се отделят от мазнините в корема.

Кокосово масло – Полезна мазнина, която може да добавяте към вашето кафе, сурови десерти с ядки и сушени плодове. Кокосовото масло дава енергия и спомага за елиминирането на излишните мазнини.

Куркума – Ако все още не сте добавили тази суперподправка към менюто си – направете го. Тя е една от най-ефективните противовъзпалителни храни. Когато имаме излишни мазнини в тялото си, те провокират редица възпаления в организма. От друга страна, куркумата намалява възпаленията и подпомага отслабването.

Нетлъсто червено месо – качественото червено месо съдържа аминокиселината левцин, която подпомага синтеза на протеини и мускулния растеж, възстановяването на мускулите и редуциране на излишното тегло.

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ НОВИНИ

Най-важната информация през изминалите дни      

Новия хипер лъксозен модел на Bugatti

Дизайнерите на Bugatti на свой ред са се постарали да създадат по-агресивна външност и подобрена аеродинамика. Така притискателната сила на Divo е с 9 кг повече от тази на Chiron. Двигателят обаче си остава без промени – 8,0-литров W16, който развива 1500 к.с.
...

11/05/2020 20:05 ч.

Забраната за влизане за чужденци остава до юли

Ананиев каза, че заповедите, които той издава са плод на колективно решение. „Никога не съм взимал индивидуално решенията си, винаги колективно с колегите от Министерския съвет и от Националния оперативен щаб“, каза Кирил Ананиев.
...

11/05/2020 20:05 ч.

Как да отслабнем

Кокосово масло – Полезна мазнина, която може да добавяте към вашето кафе, сурови десерти с ядки и сушени плодове. Кокосовото масло дава енергия и спомага за елиминирането на излишните мазнини.
...

10/05/2020 23:05 ч.

Силата на гъбите

Гъбите са суперхрана срещу Алцхаймер
...

10/05/2020 23:05 ч.

Децата, които не празнуват рождените си дни

Линията на бедност за 2019 г. нараства спрямо 2018 г. във всички области, най-много в областите Разград (с 37.2%), Враца (с 34.9%), Ловеч (с 34.7%), Перник (с 34.6%), Смолян и Силистра (с по 33.4%), най-малко - в Ямбол (с 1.6%), Плевен (с 5.8%), Пловдив (с 6.6%) и Хасково (с 8.8%).
...

07/05/2020 03:05 ч.

Съвети за успешна отворена врзка

Всъщност няма правилни и грешни причини. Въпреки това някои причини почти сигурно ще доведат до недоволство в отношенията и вероятна раздяла. Такива са „спасяването“ на умираща връзка или пък предотвратяване напускането на един от партньорите...

07/05/2020 02:05 ч.

Баташкото клане един тъжен ден за България

Публикувано във факти.бг: Първенците на селото и чорбаджиите решават да спасят живота на хората в града и за това извикват Барутанлията, да му предадат оръжието си....

05/05/2020 22:05 ч.

Уорън Бъфет с 50 милиарда загуба от коронавируса

03/05/2020 12:05 ч.

Ще съкрати ли Rolls-Royse персонала си

03/05/2020 12:05 ч.

 

 

 

Виж всички новини

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама