Полезните своиства на етеричните масла

публикувано от камелия на дата 25/04/2020 18:04ч.  Прочетена 135

   5 бр.   

Приятният аромат не е единствената цел на етеричните масла. Те съдържат много хранителни вещества, витамини, които помагат за укрепване на различни аспекти на здравето. Какви етерични масла са полезни за здравето, можете да проверите по-долу:

лимон

В козметиката този инструмент не е рядкост. Разпознаваем е ароматът на лимон, ярък, чист. Неслучайно цитрусовите плодове се свързват със свежестта - добавя се към домашни продукти, козметични за антибактериален ефект.


Разреденото лимоново масло е отлично за грижа за кожата, намаляване на бръчките, подобряване на кръвообращението, тонизиране на кожата. В допълнение, това лекарство има противовъзпалителни свойства, антидепресант ефект, намалява стресовия хормон и влияе на настроението.

канела

Сладко- пикантният аромат на маслото ще ви позволи да постигнете отличен резултат с ароматерапия: намалява кашлицата, лекува настинки, облекчава болките в мускулите, има антисептични, антибактериални, антивирусни и аналгетични свойства. Здравето ви ще се подобри, ако го използвате.

лимонена трева

Лимоновата трева помага за лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт, треска, забавя развитието на ракови клетки, тумори. Етеричните масла имат отлични противовъзпалителни, антимикробни, противогъбични ефекти. Лимонената трева е полезно да се добавя във ваната, когато се появи умора, неразположение.

градински чай

Градинският чай е използван за лекуване още от Средновековието. Растението има много полезни свойства: има антибактериален, стипчив, антисептичен ефект, подобрява кръвообращението, регулира работата на хормоните. Инструментът се използва при нарушено зрение, настинки, кашлица и депресивни състояния.

лавандула

Различните видове лавандула имат различни ефекти върху здравето. Но като цяло, инструментът ви позволява да се борите с възпалението, микробите, бактериите, болката, тревожността и стимулира имунната система. Трябва да се отбележи, че това етерично масло се препоръчва първо да се тества върху малка площ от кожата, пише zdrave.to.


 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ НОВИНИ

Най-важната информация през изминалите дни      

Новия хипер лъксозен модел на Bugatti

Дизайнерите на Bugatti на свой ред са се постарали да създадат по-агресивна външност и подобрена аеродинамика. Така притискателната сила на Divo е с 9 кг повече от тази на Chiron. Двигателят обаче си остава без промени – 8,0-литров W16, който развива 1500 к.с.
...

11/05/2020 20:05 ч.

Забраната за влизане за чужденци остава до юли

Ананиев каза, че заповедите, които той издава са плод на колективно решение. „Никога не съм взимал индивидуално решенията си, винаги колективно с колегите от Министерския съвет и от Националния оперативен щаб“, каза Кирил Ананиев.
...

11/05/2020 20:05 ч.

Как да отслабнем

Кокосово масло – Полезна мазнина, която може да добавяте към вашето кафе, сурови десерти с ядки и сушени плодове. Кокосовото масло дава енергия и спомага за елиминирането на излишните мазнини.
...

10/05/2020 23:05 ч.

Силата на гъбите

Гъбите са суперхрана срещу Алцхаймер
...

10/05/2020 23:05 ч.

Децата, които не празнуват рождените си дни

Линията на бедност за 2019 г. нараства спрямо 2018 г. във всички области, най-много в областите Разград (с 37.2%), Враца (с 34.9%), Ловеч (с 34.7%), Перник (с 34.6%), Смолян и Силистра (с по 33.4%), най-малко - в Ямбол (с 1.6%), Плевен (с 5.8%), Пловдив (с 6.6%) и Хасково (с 8.8%).
...

07/05/2020 03:05 ч.

Съвети за успешна отворена врзка

Всъщност няма правилни и грешни причини. Въпреки това някои причини почти сигурно ще доведат до недоволство в отношенията и вероятна раздяла. Такива са „спасяването“ на умираща връзка или пък предотвратяване напускането на един от партньорите...

07/05/2020 02:05 ч.

Баташкото клане един тъжен ден за България

Публикувано във факти.бг: Първенците на селото и чорбаджиите решават да спасят живота на хората в града и за това извикват Барутанлията, да му предадат оръжието си....

05/05/2020 22:05 ч.

Уорън Бъфет с 50 милиарда загуба от коронавируса

03/05/2020 12:05 ч.

Ще съкрати ли Rolls-Royse персонала си

03/05/2020 12:05 ч.

 

 

 

Виж всички новини

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама