Нова финансова инжекция за револют

публикувано от камелия на дата 06/03/2020 13:03ч.  Прочетена 376

   1 бр.   

Revolut привлече инвестиция за $500 милиона долара в четвърти кръг финансиране. Оценката на компанията възлиза на $5,5 милиарда долара. Това прави Revolut една от най-скъпо оценените финтех компании в света. Финансирането се води от базирания в САЩ инвеститор TCV, както и от съществуващи инвеститори.

Revolut, глобалната финансова платформа с над 10 милиона клиенти в световен мащаб, събра днес допълнителни 500 милиона долара финансиране от серия D. Общата сума, на привлечените от компанията инвестиции, достигна 836 милиона долара.
Revolut официално с над 10 милиона потребителя

Новият кръг на финансиране бе воден от базираната в САЩ компания за рисков капитал TCV, като участваха и съществуващи инвеститори. TCV е компания за дялово финансиране, която инвестира в перспективни и бързо растящи компании. Някои знакови инвестиции на TCV са Netflix, Facebook, AirBnb и Spotify. Сред тях вече се нарежда и Revolut.

Последният кръг на финансиране оценява бизнеса на $5,5 милиарда долара. Това прави Revolut една от най-скъпо оценените финтех компании в света.

Revolut ще използва получения капитал за ускоряване на продуктовото развитие на съществуващите пазари, разгръщане на банкови операции в Европа и увеличаване на ежедневната употреба на финтех платформата.

Новият капитал бе осигурен на фона на високото търсене и ангажираност на клиентите и експлозивен растеж през изминалата година. През 2019 година Revolut увеличи ръста на клиентите си със 169%, а броят на ежедневно активните потребители нарастна с 380%. Финансовите приходи на финтех компанията пък отбелязват ръст от 354% спрямо 2018 г.
За какво ще се използва новото финансиране?

Финансирането ще даде възможност за фокус върху клиентското изживяване. Капиталът ще бъде използван за укрепване на основните продуктови предложения на вече съществуващите пазари. Акцент ще има върху разработването на продукти, които ще помогнат за ускоряване на ежедневното използване на Revolut. Бъдещите планове на компанията включват услуги за кредитиране на индивидуални и бизнес потребители, разширяване на спестовните сметки с висока лихва извън Великобритания, по-нататъшно подобряване на клиентското обслужване и разгръщане на банкови операции в цяла Европа.

Revolut ще се съсредоточи и върху развитието на своите Premium и Metal абонаментни планове. През изминалата година те се оказаха успешен поток от приходи за бизнеса, нараствайки със 154% през 2019 г. Premium и Metal акаунтите на Revolut включват разнообразни ползи за крайните потребители, като например неограничен достъп до превалутиране по реалния междубанков курс, достъп до салони в летища от цял свят, безплатна застраховка за пътуващи, както и платформа за търговия с акции без комисионна.

Финтех компанията ще продължи да инвестира в екипа си. В компанията вече работят над 2000 души, а през 2019 г. бяха направени и редица ключови назначения. Миналата година Revolut назначи Мартин Гилбърт, бивш изпълнителен директор на Standard Life Aberdeen, за председател на борда. Допълнително Каролин Бритън, бивш партньор „Одит“ в Deloitte, както и Брус Уолъс, бившият главен оперативен директор в Банката на Силициевата долина (Silicon Valley Bank), бяха също назначени за неизпълнителни директори.
Глобална финансова платформа

Коментирайки новата инвестиция, Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, каза:

„Мисията ни е да изградим глобална финансова платформа – единно приложение, където нашите клиенти могат да управляват всички свои ежедневни финанси. Тази инвестиция демонстрира доверието на инвеститорите в нашия бизнес модел. В бъдеще фокусът ни ще е върху разгръщане на банкови операции в Европа, увеличаване на броя на потребители, които използват Revolut като своя ежедневна сметка. Ще се стремим към рентабилност. TCV има дълга история да подкрепя компании, които променят индустрията в световен мащаб. Ние сме развълнувани да си партнираме с тях, докато се подготвяме за следващия етап от нашата мисия.„

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ НОВИНИ

Най-важната информация през изминалите дни      

Новия хипер лъксозен модел на Bugatti

Дизайнерите на Bugatti на свой ред са се постарали да създадат по-агресивна външност и подобрена аеродинамика. Така притискателната сила на Divo е с 9 кг повече от тази на Chiron. Двигателят обаче си остава без промени – 8,0-литров W16, който развива 1500 к.с.
...

11/05/2020 20:05 ч.

Забраната за влизане за чужденци остава до юли

Ананиев каза, че заповедите, които той издава са плод на колективно решение. „Никога не съм взимал индивидуално решенията си, винаги колективно с колегите от Министерския съвет и от Националния оперативен щаб“, каза Кирил Ананиев.
...

11/05/2020 20:05 ч.

Как да отслабнем

Кокосово масло – Полезна мазнина, която може да добавяте към вашето кафе, сурови десерти с ядки и сушени плодове. Кокосовото масло дава енергия и спомага за елиминирането на излишните мазнини.
...

10/05/2020 23:05 ч.

Силата на гъбите

Гъбите са суперхрана срещу Алцхаймер
...

10/05/2020 23:05 ч.

Децата, които не празнуват рождените си дни

Линията на бедност за 2019 г. нараства спрямо 2018 г. във всички области, най-много в областите Разград (с 37.2%), Враца (с 34.9%), Ловеч (с 34.7%), Перник (с 34.6%), Смолян и Силистра (с по 33.4%), най-малко - в Ямбол (с 1.6%), Плевен (с 5.8%), Пловдив (с 6.6%) и Хасково (с 8.8%).
...

07/05/2020 03:05 ч.

Съвети за успешна отворена врзка

Всъщност няма правилни и грешни причини. Въпреки това някои причини почти сигурно ще доведат до недоволство в отношенията и вероятна раздяла. Такива са „спасяването“ на умираща връзка или пък предотвратяване напускането на един от партньорите...

07/05/2020 02:05 ч.

Баташкото клане един тъжен ден за България

Публикувано във факти.бг: Първенците на селото и чорбаджиите решават да спасят живота на хората в града и за това извикват Барутанлията, да му предадат оръжието си....

05/05/2020 22:05 ч.

Уорън Бъфет с 50 милиарда загуба от коронавируса

03/05/2020 12:05 ч.

Ще съкрати ли Rolls-Royse персонала си

03/05/2020 12:05 ч.

 

 

 

Виж всички новини

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама