Credit Suisse обвинява бившия изпълнителен директор за втори шпионски скандал

публикувано от камелия на дата 11/01/2020 23:01ч.  Прочетена 193

   1 бр.   

Хонг Конг (CNN Business) Credit Suisse обвинява бивш високопоставен изпълнителен директор, че е поставил втори надзорен служител под наблюдение в началото на тази година.
Швейцарската инвестиционна банка заяви в понеделник, че бившият главен оперативен директор Пиер-Оливие Буе разпореди шпионска операция на бившия ръководител на човешки ресурси на Credit Suisse за няколко дни през февруари, а по-късно обхвана схемата.
Credit Suisse (CS) заяви, че Bouée подслушва фирма на трета страна, за да наблюдава Peter Goerke от името на Credit Suisse. Компанията не обясни защо Буе е гледал Гьорке.

Гьорке напусна своята HR роля и изпълнителния съвет на банката в края на февруари, за да стане старши съветник на Credit Suisse за нови проекти в Азия и Китай.

За втори път Буе е замесен в шпионски скандал в банката. Той отстъпи тази есен, след като разследване установи, че през август той помоли ръководителя на сигурността на банката да шпионира Икбал Хан, ръководител на управлението на богатството на Credit Suisse, след като съперникът на UBS (UBS) от кроссоун обяви, че Хан ще се присъедини към тях. Ръководителят на глобалната сигурност също подаде оставка.

В понеделник Credit Suisse каза, че Bouée е бил запитан след инцидента дали е поръчал наблюдение на някой друг. Bouée не отговори истинно, когато беше попитан за някакви допълнителни наблюдения и не разкри наблюдението на Peter Goerke, се казва в съобщението на банката. В него се добавя, че съветът на директорите вече е решил да уволни Bouée. По-рано беше подал оставка.
Бордът също така заяви, че се е извинил на Гьорке.
Банката ангажира швейцарската адвокатска кантора Homburger да разследва наблюдението на Гьорке, след като медиите съобщиха, че той е цел. Швейцарски вестник, Neue Zürcher Zeitung, каза миналата седмица, че Гьорке е поставен под наблюдение. Той цитира документи и снимки.

Credit Suisse заяви, че не открива никакви признаци, че изпълнителният директор Tidjane Thiam и други членове на изпълнителния съвет или борда на директорите са знаели нещо за последния случай на шпиониране, докато медиите не съобщават за него. И каза, че банката вече е въвела по-строги вътрешни политики, за да спре това да се случва отново.
Наблюдението на Питър Гьорке, което вече беше потвърдено, е неопровержимо, заяви Urs Rohner, председател на съвета на директорите, в изявление в понеделник. Той каза, че бордът „категорично отхвърля култура на наблюдение“.

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ НОВИНИ

Най-важната информация през изминалите дни      

Новия хипер лъксозен модел на Bugatti

Дизайнерите на Bugatti на свой ред са се постарали да създадат по-агресивна външност и подобрена аеродинамика. Така притискателната сила на Divo е с 9 кг повече от тази на Chiron. Двигателят обаче си остава без промени – 8,0-литров W16, който развива 1500 к.с.
...

11/05/2020 20:05 ч.

Забраната за влизане за чужденци остава до юли

Ананиев каза, че заповедите, които той издава са плод на колективно решение. „Никога не съм взимал индивидуално решенията си, винаги колективно с колегите от Министерския съвет и от Националния оперативен щаб“, каза Кирил Ананиев.
...

11/05/2020 20:05 ч.

Как да отслабнем

Кокосово масло – Полезна мазнина, която може да добавяте към вашето кафе, сурови десерти с ядки и сушени плодове. Кокосовото масло дава енергия и спомага за елиминирането на излишните мазнини.
...

10/05/2020 23:05 ч.

Силата на гъбите

Гъбите са суперхрана срещу Алцхаймер
...

10/05/2020 23:05 ч.

Децата, които не празнуват рождените си дни

Линията на бедност за 2019 г. нараства спрямо 2018 г. във всички области, най-много в областите Разград (с 37.2%), Враца (с 34.9%), Ловеч (с 34.7%), Перник (с 34.6%), Смолян и Силистра (с по 33.4%), най-малко - в Ямбол (с 1.6%), Плевен (с 5.8%), Пловдив (с 6.6%) и Хасково (с 8.8%).
...

07/05/2020 03:05 ч.

Съвети за успешна отворена врзка

Всъщност няма правилни и грешни причини. Въпреки това някои причини почти сигурно ще доведат до недоволство в отношенията и вероятна раздяла. Такива са „спасяването“ на умираща връзка или пък предотвратяване напускането на един от партньорите...

07/05/2020 02:05 ч.

Баташкото клане един тъжен ден за България

Публикувано във факти.бг: Първенците на селото и чорбаджиите решават да спасят живота на хората в града и за това извикват Барутанлията, да му предадат оръжието си....

05/05/2020 22:05 ч.

Уорън Бъфет с 50 милиарда загуба от коронавируса

03/05/2020 12:05 ч.

Ще съкрати ли Rolls-Royse персонала си

03/05/2020 12:05 ч.

 

 

 

Виж всички новини

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама