Mercedes със нов хибрид S-класа

публикувано от administrator на дата 26/08/2013 13:08ч.  Прочетена 258

   1 бр.   



Третият хибриден модел на новата Mercedes S-класа, S 500 PLUG-IN HYBRID, открива нови мащаби по отношение на ефективност, комфорт на задвижването и на климатичната система.
С 69 г CO2 на километър (3 л/100 км) S- класата предлага разход при луксозните лимузини, който само преди няколко години не се считаше за възможен. Мощната електрическа задвижваща система от 80 кВт с външно зареждаща се батерия дава възможност за движение без изхвърляне на вредни емисии в разстояние на около 30 км.
Mercedes-Benz представя новия S 500 PLUG-IN HYBRID на IAA във Франкфурт, а въвеждането на пазара е през следващата година.
През 2009 г. S 400 HYBRID представи първото серийно хибридно задвижване с литиево-йонна батерия в международен план. С новата S-класа Mercedes-Benz увеличава предлагането на хибриди от този конструктивен тип с три модела: S 400 HYBRID, S 300 BlueTEC HYBRID и S 500 PLUG-IN HYBRID. Общото за хибридните задвижвания от втора генерация е безшевната интеграция в силовото предаване.
Двигателят с вътрешно горене е напълно отделен от E-двигателя. Други белези са рекуперативната спирачна система на втората генерация и насочената към бъдещето система за енергиен мениджмънт Intelligent HYBRID.
Докато батериите на S 400 HYBRID и S 300 BlueTEC HYBRID се зареждат като независими хибриди в процеса на задействане на спирачките, при режим на принудителен празен ход или от двигателя с вътрешно горене, новият високоволтов литиево-йонен акумулатор с десетократно по-голямо енергийно съдържание на S 500 PLUG-IN HYBRID разполага с възможността за външно зареждане чрез букса за зареждане отдясно на задната броня. С помощта на синхронна електрическа машина (80 kW/340 нютон метър) S-класата може да измине до около 30 километра с чисто електрически заряд.
С едно натискане на бутона може да бъдат избирани четири различни хибридни режима.
При спазване на актуалните условия на предписанията за сертифициране, S-класата в качеството си на пълен хибрид отделя 69 г CO2 на километър. Този разход е постигнат без ограничения по отношение на мощността или пробега и при запазване най-високи нива на комфорт, включително с помощта на функциите за предварителна климатизация на купето.
Най-важните основни данни на S 500 PLUG-IN HYBRID:
• Мощност от 245 kW двигател с вътрешно горене плюс 80 kW електродвигател и въртящ момент от 480 Nm двигател с вътрешно горене плюс 340 Nm електродвигател;
• Среден разход на гориво (NEFZ/Нов европейски цикъл на движение) 69 г CO2/км (3,0 л/100 км);
• Пробег при елекрически режим на движение около 30 км;
• Максимална скорост 250 км/ч, ускорение 0-100 км/ч за 5,5 сек;
• Intelligent HYBRID: Насочен към бъдещето енергиен мениджмънт с оптимално използване на рекуперацията при забавяне;
• Възможност за индивидуализация чрез комбинация на програми за движение с четири хибридни режима на движение – HYBRID, E-MODUS, E-SAVE и CHARGE.
• Хаптичен педал на газта за независимо контролиране на автомобила: Точка на съпротивление в педала за газта Ви дава обратна информация за точката на превключване на двигателя с вътрешно горене и Ви помага при дозиране на задвижващата мощност.
• Бързо външно зареждане на високоволтовата тягова акумулаторна батерия;
• Предварителна климатизация на купето.

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ НОВИНИ

Най-важната информация през изминалите дни      

Роджър Уотърс ще разруши Стената в София тази вечер

Шоуто на Роджър Уотърс „Стената” ще бъде представено днес на Националния стадион. ...

30/08/2013 15:08 ч.

Две котета спряха нюйоркското метро

Две от линиите на метрото в Ню Йорк бяха спрени за половин час, заради две котета, които избягали от стопанката си. ...

30/08/2013 15:08 ч.

Централна гара в София беше затворена заради сигнал за бомба

Сигнал за взривно устройство, заложено на Централна гара в София, вдигна на крак полицията....

30/08/2013 15:08 ч.

Гласуваме и с бюлетини, и с машини на изборите за евродепутати

На изборите за евродепутати през май догодина най-вероятно ще гласуваме както с машини, така и по традиционния начин с хартиени бюлетини. Върху този вариант умуват в момента експертите в парламента, които пишат новите изборни правила. ...

30/08/2013 15:08 ч.

ГКПП Калотина блокирана от 15-километрова опашка

15 километра е опашката от автомобили, автобуси и камиони на ГКПП Калотина на българо-сръбската граница за излизане от България, съобщиха превозвачи. ...

30/08/2013 15:08 ч.

Родно производство е предпочитано сред Българите

По-голямата част от българите предпочитат родните стоки и подкрепят нашенското производство. Това показва проучване на Съюз Произведено в България....

30/08/2013 15:08 ч.

Интересът към потребителските кредити продължава да е висок и очакванията са тенденцията да продължи и до края на 2013

Активността на пазара на ипотечно кредитиране продължава и през юли. Тенденцията интересът към ипотечните кредити през лятото на 2013 да бъде по-голям спрямо предходните няколко лета продължава....

30/08/2013 15:08 ч.

Започна добива на шистов газ в Полша

Вчера Lane Energy, полският филиал на американската енергийна корпорация Conoco Philips, е започнал официално добива на шистов газ в близост до северния полски град Лемборк. ...

30/08/2013 15:08 ч.

Продукти, създадени за американските военни

Въпреки че повечето хора смятат, че иновациите са дело на частния бизнес, голяма част от продуктите, които масово използваме днес, са разработени от военните или по тяхна поръчка.
„Уолстрийт Джърнъл” разказва за осемте най-известни стоки за ...

30/08/2013 15:08 ч.

 

 

 

Виж всички новини

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама