Амазон ще плати 0$ федерални данъци

публикувано от Administrator на дата 18/02/2019 10:02ч.  Прочетена 214

   1 бр.   

Докато някои хора са получили изненадващи данъчни сметки, когато подават декларациите си, корпорациите продължават да избягват да плащат данъци - благодарение на данъчни кредити, пропуски и изключения.

Според доклад на Института по данъчна и икономическа политика (ITEP), Amazon (AMZN) няма да плати нищо във федералните подоходни данъци за втора поредна година.

Благодарение на новия Закон за намаляване на данъците и заетостта (TCJA), федералната данъчна отговорност на Amazon е 21% (от 35% през предходните години). Но с помощта на данъчни облекчения, според корпоративните заявки, Amazon няма да плати нито стотинка на чичо Сам, въпреки че през 2018 г. е реализирал печалби от над 11,2 милиарда долара.

Как е възможно това?

Трудно е да се знае точно какво правят, каза Стив Уамхоф, директор на Федералната данъчна политика на ITEP. „В публичните си документи те не излагат своята данъчна стратегия. Така че не е ясно точно кой ще прекъсне. Те смътно могат да се нарекат данъчни кредити. Човек би могъл да се сети за много различни начини, по които една корпорация би могла да направи това, като амортизационните паузи, които бяха разширени при TCJA. Трудно е да се каже
Макар че Amazon може да се е възползвал от нови облекчения и пропуски в рамките на TCJA, това не е първата година, през която Amazon е избегнал да плати федерален данък. Компанията отчете печалби от $ 5.6 млрд. В САЩ през 2017 г. и плати $ 0 миналата година.

Amazon плаща всички данъци, които сме длъжни да платим в САЩ и всяка страна, в която работим, включително заплащане на 2,6 млрд. долара корпоративен данък и отчитане на 3,4 млрд. Долара данъчен разход през последните три години, заяви говорител на Amazon.

Според Wamhoff, очевидно несъществуващият законопроект на компанията подчертава, че винаги е имало проблеми с корпоративното данъчно задължение.

„Това, което трябва да знаем, е дали те биха имали положителен корпоративен данък върху доходите, ако не беше TCJA?”, Попита Уамхоф. Може би. Трудно е да се каже.Разкритията за данъчното задължение на Amazon идват, въпреки многото публични критики на президента Тръмп за Amazon и Безос, че не плащат достатъчно данъци. Президентът обеща, че новият му данъчен закон ще сложи край на специалните прекъсвания на интересите и ще затвори вратичките, но е ясно, че не е така, казва Уамхоф.

Това е друга ситуация, в която реториката на президента Тръмп е напълно разведена от това, което прави и от политиката му, обясни Уамхоф. „Частта за намаляване на корпоративния данък беше вярна. И те елиминираха някои корпоративни данъчни ставки, но не всички.

Той добави: „Приходите от корпоративен данък бяха голям губещ. Няма да видим корпорациите внезапно да плащат повече. Виждаме това в случая с Амазонка.

Намаляващите данъчни приходи само увеличиха дефицитите, тъй като националният дълг нарасна и над 22 трилиона долара.Amazon не е сам
TCJA беше критикувана до голяма степен поради ползите, които й осигуриха най-богатите американци и големи корпорации. Wamhoff казва, че е иронично, че корпоративната данъчна ставка е намалена до 21% (от предишните 35%), защото ефективната ставка на корпоративния данък по предишния данъчен закон е 21%, след като се отчитат данъчни облекчения и пропуски.

Източник : https://www.yahoo.com/finance/news/amazon-taxes-zero-180337770.html?.tsrc=fauxdal


 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ НОВИНИ

Най-важната информация през изминалите дни      

Победители и победи срещу неясно кого

Победители и победи срещу неясно кого...

18/05/2020 09:05 ч.

Лук Ойл с нов шеф за България

На какви цени става това обаче е фирмена тайна.Така след повече от десет години начело на българското дружество на руската компания Валентин Златев е отстранен като управител...

19/04/2019 21:04 ч.

Иновативен презерватив взриви африканския пазар

В съседна Бразилия например през 2018 г. е проведен експеримент в няколко нощни клуба, където е установено, че дамите получават средно по 40 нежелани докосвания на час.
86% от жените в Сао Пауло, които посещават нощни заведения, признават, че са обе...

18/04/2019 16:04 ч.

Най-успешната порно звезда на 45 години

Три години след като започва да се снима в порнофилми (1993), печели наградите за най-обещаваща актриса на трите главни асоциации на порноиндустрията. Има повече от 20 престижни порно награди.Първият ѝ филм „Briana Loves Jenna“ e отличен като най-продаванот...

18/04/2019 16:04 ч.

Италианската мафия вече и на Балканите

Италианските мафиотски организации напредват все повече към страните от Източна Европа. Неотдавнашна полицейска операция засегна клан, който бе инвестирал в Румъния в строителни предприятия, в стотици апартаменти, в СПА центрове. Тогава бе кон...

18/04/2019 16:04 ч.

Годишната заплата на Марк Зукърбърг от 1 $,но плаща $22,6 милиона за охрана

2018 гoдинa ce oĸaзa дocтa тpyднa зa Fасеbооk. Koмпaниятa бe въвлeчeнa в cepиoзни cĸaндaли зa тoчeнe нa дaнни, ĸoeтo oтчacти paзpyши peпyтaциятa ѝ. Coциaлнaтa мpeжa, cъздaдeнa oт Mapĸ Зyĸъpбъpг cи cпeчeли и дocтa пpoтивници, cpeд ĸoитo и пoлитичecĸи лидepи, твъpдящи, чe тя имa пpeĸaлeнo гoлямa влacт. Πoвe...

18/04/2019 16:04 ч.

Огромни съкращения в Volkswagen в Словакия

Гpyпaтa Vоlkѕwаgеn ce oпитвa дa нaмaли paзxoдитe, зa дa ocвoбoди cpeдcтвa зa paзpaбoтĸa нa eлeĸтpoмoбили, ĸaĸтo и дa пoвиши cвoятa ĸoнĸypeнтocпocoбнocт.Зaвoдът в Cлoвaĸия, ĸъдeтo VW вeчe инвecтиpa €2,8 милиapдa oт 2010 г. нacaм, пpoизвeждa ocнoвнo ЅUV мoдeли. Toвa гo пpaви yязвим зapaди cтъпĸитe ĸъм нaмaлявaн...

18/04/2019 15:04 ч.

Alibaba с победа над Amazon в Китай

Aнaлизaтopитe в Kитaй твъpдят, чe ĸoмпaниятa нa Джeф Бeзoc нe e ycпялa дa лoĸaлизиpa oпepaциитe cи в Kитaй, нe e билa peшитeлнa, пpoцecът нa yпpaвлeниe e бил тpoмaв и дopи цвeтoвeтe нa caйтa ca били нeпpивлeĸaтeлни зa пoтpeбитeли и тъpгoвци....

18/04/2019 15:04 ч.

Apple работи върху новия модел - iPhone XE

Говори се, че Apple разработва съвременен вариант на телефона, носещ името iPhone XE, който въплъщава всичко, което бихме очаквали от подобен модел през 2019/2020 г.
iPhone XE ще е с подобно на iPhone X лице, лишено от рамки, а самият екран ще е 4.8 инча - малък и прак...

18/04/2019 15:04 ч.

 

 

 

Виж всички новини

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама