Силите на НАТО се разширяват стремително в Европа

дата: 23/04/2018 08:04ч.  Прочетена 1268

   1 бр.   

Силите на НАТО се разширяват стремително в Европа. Това е неоспорим факт и срещата на върха във Варшава го потвърди. Руското Министерството на Отбраната съобщава, че в Полша и Прибалтийските  Републики, в непосредствена близост до границите на Русия, практически е разположена цяла дивизия на ВС на САЩ. По данни на Руското Министерство на Отбраната в Полша е пристигнала 2-ра Бронетанкова бригада на САЩ  заедно с допълнителна бронетехника, като при това в Прибалтика е останала и техниката на 3-та Американска бригада.

 

"Ние приветстваме плановете за по-нататъшното нарастване на американското военно присъствие в Европа, както под формата на личен състав, на учения, така и на техника... Това е подбуждащ фактор за европейците да правят повече" — подчерта генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

 

Освен това, по-рано беше съобщено за намерението на САЩ да похарчат повече от 200 милиона долара за рехабилитация и модернизация на военните обекти и съоръжения на американските авиобази, разположени предимно в Източна Европа.

 

Много удобно, нали? Намирайки се в условията на конфронтация, да се използва европейска територия и инфраструктура, за да се настанят войски, да се излагат на опасност държави-съюзници на НАТО в светлината на пренасочване на точките за вероятен удар на Стратегическите ядрени сили на Русия, да се даде тласък на европейците да се въоръжават до зъби.

 

Когато става въпрос за обикновено въоръжение – това е пълзящо разширяване. То е неприятно, но не е толкова опасно както плановете на САЩ за увеличаване и засилване на военното присъствие в Европа за сметка на разширяване на списъка от страни, където са разположени американски ядрени оръжия и средства за тяхното приложение.

 

На фона на влошаването на американо-турските отношения, в политико-формиращите кръгове на Анкара се активизират привържениците на премахването на всички ядрени боеприпаси на САЩ, разположени на територията на Турция. Така че, ако Анкара вземе такова решение, като един от вариантите за по-нататъшното настаняване на ядреното си оръжие, САЩ разглежда територията на Румъния и България с цел да се осъществи по-късно натиск върху Руската Федерация.

 

 

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ ИНТЕРВЮТА И СТАТИИ

     

Силите на НАТО се разширяват стремително в Европа

Това е неоспорим факт и срещата на върха във Варшава го потвърди. Руското Министерството на Отбраната съобщава, че в Полша и Прибалтийските Републики, в непосредствена близост до границите на Русия, практически е разположена цяла дивизия на ВС н...

23/04/2018 08:04 ч.

Комбинацията от джинджифил и чесън помага в борбата с наднорменото тегло

Комбинацията от джинджифил и чесън помага в борбата с наднорменото тегло...

20/03/2018 13:03 ч.

САЩ разширяват списъците със санкции за Русия

Преди по-малко от месец, на 20 февруари бяха отбелязани четиригодишните първи санкции, които САЩ наложи на Русия във връзка с кризата в Украйна. Те бяха свързани с Майдан, после с Крим, а след това с положението в Донбас. Сега САЩ въвеждат нови и нови...

07/03/2018 00:03 ч.

(Без)Опасни ли ще бъдат Зимните Олимпийски игри 2018 в Пьонгчан

(Без)Опасни ли ще бъдат Зимните Олимпийски игри 2018 в Пьонгчан...

11/01/2018 13:01 ч.

Свастиката - древен символ или нацистки знак

Свастиката - древен символ или нацистки знак ...

28/11/2017 10:11 ч.

Местни инвеститори купуват терена на Каменица в Пловдив

Местни инвеститори купуват терена на Каменица в Пловдив...

05/09/2017 16:09 ч.

Philip Morris модернизира фабриката си в Румъния

Philip Morris модернизира фабриката си в Румъния...

27/07/2017 16:07 ч.

Тя е красива, обожава йога и пилотира Boeing

Тя е красива, обожава йога и пилотира Boeing...

25/07/2017 15:07 ч.

44% повече пътници на летище София

44% повече пътници на летище София...

24/07/2017 13:07 ч.

 

 

 

Виж всички интервюта и статии

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама