Благодарение на САЩ Москва задържа двама заподозрени терористи

публикувано от камелия на дата 11/01/2020 22:01ч.  Прочетена 55

   1 бр.   

Благодарение на информация, получена от службите в САЩ, Русия днес задържа двама свои граждани по подозрение в подготовка на терористични актове в Санкт Петербург в новогодишната нощ, съобщи ТАСС.

Федералната служба за сигурност е иззела и материали, които потвърждават, че е имало подготовка за терористични атаки, информира държавната агенция. Задържането е станало на 27 декември.

Пресслужбата на Кремъл съобщи, че по своя инициатива президентът Владимир Путин днес е провел телефонен разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп като му е благодарил за споделянето на тази информация. Двамата са се разбрали, според съобщението, да продължат двустранното сътрудничество в борбата с тероризма.

РБК припомня, че още през октомври шефът на ФСБ Александър Бортников е коментирал в медиите, че САЩ са предоставили информация за конкретни хора, готвили нападения на територията на Русия като е подчертал, че двете страни никога не са прекъсвали контактите си в областта на борбата с тероризма. През 2017 г. службите в САЩ помогнаха на Русия да предотврати терористично нападение в Казанския събор в Санкт Петербург, а Русия на свой ред даде информация при разследването на атаката по време на Бостънския маратон, напомня медиата.

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ НОВИНИ

Най-важната информация през изминалите дни      

Бъргър Кинг дава на закъснели пътници безплатни бургери

Между 18 и 30 декември пътниците на всяко американско летище могат да спечелят купон за безплатен безмесен Whopper, след като въведат информацията си за забавено полет на екрана Delay Your Way в приложението Burger King.
...

20/01/2020 20:01 ч.

Кръстова гора – мястото, където се случват чудеса

Кръстова гора неслучайно е наричана една от християнските светини на страната ни. Познато е сред вярващите и като Българският Йерусалим. Мястото е обвито в мистерия и от години е свързвано с истории за редица чудеса, случили се на хора, които са г...

20/01/2020 19:01 ч.

Глоба до 1000 лв., ако вдигате шум от 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 до 8.00 ч.

За нарушение на разпоредбите законодателят предвижда физическите лица да се наказват с глоба от 500 до 1000 лв., а на юридическите лица и на едноличните търговци да се налага имуществена санкция в размер от 3000 до 6000 лв.
...

20/01/2020 19:01 ч.

Credit Suisse обвинява бившия изпълнителен директор за втори шпионски скандал

За втори път Буе е замесен в шпионски скандал в банката. Той отстъпи тази есен, след като разследване установи, че през август той помоли ръководителя на сигурността на банката да шпионира Икбал Хан, ръководител на управлението на богатството на C...

11/01/2020 23:01 ч.

Електрическият хиперкар от 250 мили / ч има „най-бързо ускорение в света“

Това изпреварва електрически, високоспецифични съперници, като Rimac Concept Two и Teslas Roadster, които отнемат съответно 1,85 секунди и 1,9 секунди, за да се ударят в същата марка.
...

11/01/2020 22:01 ч.

Благодарение на САЩ Москва задържа двама заподозрени терористи

Федералната служба за сигурност е иззела и материали, които потвърждават, че е имало подготовка за терористични атаки, информира държавната агенция. Задържането е станало на 27 декември.
...

11/01/2020 22:01 ч.

Липсата на цел води до скука, затъпяване, до нищожно вегетиране

Целесъобразно изразходваната енергия преодолява и такива трудности, които на пръв поглед ни се струват непреодолими. Търсете нови начини, нови пътища. Обикновено задачите имат много възможни решения — някои по-добри, други по-лоши. (Вземете за п...

11/01/2020 22:01 ч.

Италия узакони домашното отглеждане на канабис

Управляващото ляво и популистко движение 5 звезди е за още по-либерален подход, докато коалиционните му дясноцентристки и центристки партньори са по-предпазливи. Това означава и малки шансове за ново и по-либерално към марихуаната законодателст...

11/01/2020 22:01 ч.

В Родопите: 10 села, които задължително трябва да посетите

Заради типичната си архитектура селото е обявено за исторически и архитектурен резерват. Характерните двуетажни и триетажни къщи с издадени горни етажи са построени през XVIII век. В приземния етаж на типичната ковачевска къща са били помещенията...

11/01/2020 22:01 ч.

 

 

 

Виж всички новини

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама