Credit Suisse обвинява бившия изпълнителен директор за втори шпионски скандал

публикувано от камелия на дата 11/01/2020 23:01ч.  Прочетена 12

   1 бр.   

Хонг Конг (CNN Business) Credit Suisse обвинява бивш високопоставен изпълнителен директор, че е поставил втори надзорен служител под наблюдение в началото на тази година.
Швейцарската инвестиционна банка заяви в понеделник, че бившият главен оперативен директор Пиер-Оливие Буе разпореди шпионска операция на бившия ръководител на човешки ресурси на Credit Suisse за няколко дни през февруари, а по-късно обхвана схемата.
Credit Suisse (CS) заяви, че Bouée подслушва фирма на трета страна, за да наблюдава Peter Goerke от името на Credit Suisse. Компанията не обясни защо Буе е гледал Гьорке.

Гьорке напусна своята HR роля и изпълнителния съвет на банката в края на февруари, за да стане старши съветник на Credit Suisse за нови проекти в Азия и Китай.

За втори път Буе е замесен в шпионски скандал в банката. Той отстъпи тази есен, след като разследване установи, че през август той помоли ръководителя на сигурността на банката да шпионира Икбал Хан, ръководител на управлението на богатството на Credit Suisse, след като съперникът на UBS (UBS) от кроссоун обяви, че Хан ще се присъедини към тях. Ръководителят на глобалната сигурност също подаде оставка.

В понеделник Credit Suisse каза, че Bouée е бил запитан след инцидента дали е поръчал наблюдение на някой друг. Bouée не отговори истинно, когато беше попитан за някакви допълнителни наблюдения и не разкри наблюдението на Peter Goerke, се казва в съобщението на банката. В него се добавя, че съветът на директорите вече е решил да уволни Bouée. По-рано беше подал оставка.
Бордът също така заяви, че се е извинил на Гьорке.
Банката ангажира швейцарската адвокатска кантора Homburger да разследва наблюдението на Гьорке, след като медиите съобщиха, че той е цел. Швейцарски вестник, Neue Zürcher Zeitung, каза миналата седмица, че Гьорке е поставен под наблюдение. Той цитира документи и снимки.

Credit Suisse заяви, че не открива никакви признаци, че изпълнителният директор Tidjane Thiam и други членове на изпълнителния съвет или борда на директорите са знаели нещо за последния случай на шпиониране, докато медиите не съобщават за него. И каза, че банката вече е въвела по-строги вътрешни политики, за да спре това да се случва отново.
Наблюдението на Питър Гьорке, което вече беше потвърдено, е неопровержимо, заяви Urs Rohner, председател на съвета на директорите, в изявление в понеделник. Той каза, че бордът „категорично отхвърля култура на наблюдение“.

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ НОВИНИ

Най-важната информация през изминалите дни      

Бъргър Кинг дава на закъснели пътници безплатни бургери

Между 18 и 30 декември пътниците на всяко американско летище могат да спечелят купон за безплатен безмесен Whopper, след като въведат информацията си за забавено полет на екрана Delay Your Way в приложението Burger King.
...

20/01/2020 20:01 ч.

Кръстова гора – мястото, където се случват чудеса

Кръстова гора неслучайно е наричана една от християнските светини на страната ни. Познато е сред вярващите и като Българският Йерусалим. Мястото е обвито в мистерия и от години е свързвано с истории за редица чудеса, случили се на хора, които са г...

20/01/2020 19:01 ч.

Глоба до 1000 лв., ако вдигате шум от 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 до 8.00 ч.

За нарушение на разпоредбите законодателят предвижда физическите лица да се наказват с глоба от 500 до 1000 лв., а на юридическите лица и на едноличните търговци да се налага имуществена санкция в размер от 3000 до 6000 лв.
...

20/01/2020 19:01 ч.

Credit Suisse обвинява бившия изпълнителен директор за втори шпионски скандал

За втори път Буе е замесен в шпионски скандал в банката. Той отстъпи тази есен, след като разследване установи, че през август той помоли ръководителя на сигурността на банката да шпионира Икбал Хан, ръководител на управлението на богатството на C...

11/01/2020 23:01 ч.

Електрическият хиперкар от 250 мили / ч има „най-бързо ускорение в света“

Това изпреварва електрически, високоспецифични съперници, като Rimac Concept Two и Teslas Roadster, които отнемат съответно 1,85 секунди и 1,9 секунди, за да се ударят в същата марка.
...

11/01/2020 22:01 ч.

Благодарение на САЩ Москва задържа двама заподозрени терористи

Федералната служба за сигурност е иззела и материали, които потвърждават, че е имало подготовка за терористични атаки, информира държавната агенция. Задържането е станало на 27 декември.
...

11/01/2020 22:01 ч.

Липсата на цел води до скука, затъпяване, до нищожно вегетиране

Целесъобразно изразходваната енергия преодолява и такива трудности, които на пръв поглед ни се струват непреодолими. Търсете нови начини, нови пътища. Обикновено задачите имат много възможни решения — някои по-добри, други по-лоши. (Вземете за п...

11/01/2020 22:01 ч.

Италия узакони домашното отглеждане на канабис

Управляващото ляво и популистко движение 5 звезди е за още по-либерален подход, докато коалиционните му дясноцентристки и центристки партньори са по-предпазливи. Това означава и малки шансове за ново и по-либерално към марихуаната законодателст...

11/01/2020 22:01 ч.

В Родопите: 10 села, които задължително трябва да посетите

Заради типичната си архитектура селото е обявено за исторически и архитектурен резерват. Характерните двуетажни и триетажни къщи с издадени горни етажи са построени през XVIII век. В приземния етаж на типичната ковачевска къща са били помещенията...

11/01/2020 22:01 ч.

 

 

 

Виж всички новини

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама