Местни инвеститори купуват терена на Каменица в Пловдив

дата: 05/09/2017 16:09ч.  Прочетена 148

   1 бр.   

На 29 август бе сключен окончателен договор за продажбата на останалата част от терена на "Каменица" АД в Пловдив в общ размер на около 30 500 кв. метра. Купувачи и инвеститори в проекта са фирмите "Си Инвестмънт" АД и "ЕС АЙ Дивелопмънт" ЕООД, които ще придобият новообособените части от терена. Сделката е осъществена с посредничеството на една от най-големите консултантски компании за бизнес имоти - Forton, стратегически партньор на Cushman & Wakefield за България, с над 10-годишен опит на пазара. 
Предвижда се върху останалата част от терена да бъде изграден модерен комплекс, включващ съвременни офисни и жилищни площи, хотел, спортен център с фитнес, закрит плувен басейн, детска градина, търговски обекти и обширно парково пространство. Така планираният комплекс не само ще допълни по най-добрия начин концепцията на "Пивоварница Каменица", но и ще допринесе за по-нататъшното благоустрояване и развитие на града. 
Изграждането на новия комплекс "Каменица" ще протече поетапно, като се предвижда целият проект да бъде окончателно завършен през 2023 година. Очакванията са, че строителството ще започне през 2018 г. с изграждането на офис сградите, жилищния комплекс и спортния център. Едновременно със строителството ще тече и оформянето на парковото и площадното пространство в сърцето на комплекса. Целият комплекс ще бъде обособен като свободна пешеходна зона, а за автомобилите ще бъде осигурен подземен паркинг с над 600 места.
Проектът на инвеститорите ще носи емблематичното име "Каменица" като символ на това, че първата бира на България винаги е задавала стандартите и винаги е била "в крак с времето". Главен проектант на комплекса ще бъде английската компания Stephen George Architects, а основна финансираща институция на проекта е "Уникредит Булбанк" АД. С реализирането на новия комплекс ще бъдат разкрити повече от 500 нови работни места.
"Процесът по избор на инвеститор продължи повече от две години, тъй като вложихме много усилия, грижа и внимание в подбора на най-подходящия партньор. Търсехме добросъвестен стопанин и достоен съсед, който да развие терена с отношение и ясна визия за бъдещето на града. В избраните инвеститори видяхме желанието за разгръщане на пълния потенциал на имота, стремеж за предоставяне на съвременни и модерни решения, както и готовност да реализират концепция, която да е най-благоприятна за пловдивчани и бъдещия облик на града. Вярваме, че заедно с "Пивоварница Каменица" новият комплекс ще бъде едно модерно, уютно и красиво място за пловдивчани и гостите на града", заяви Димо Димов, генерален директор на "Каменица" АД.
"Приехме поверения ни от "Каменица" АД ангажимент не само като професионално предизвикателство, но и като възможност да дадем своя принос за реализацията на един важен проект за Пловдив и неговите жители. Сделката беше съпроводена от изключително тежък процес по подбор на нови инвеститори и строги критерии, поставени от собствениците на имота "Каменица" АД. Вярваме, че районът ще се развие по най-благоприятния начин за пловдивчани, като същевременно ще запази връзката между историята и бъдещето на тази част на града", коментира Владимир Гюрджиев, мениджър "Индустриални имоти и развитие на парцели" в Cushman & Wakefield Forton, консултант по сделката.
Както вече обяви, "Каменица" АД запазва като своя собственост 3 500 кв. метра от общата площ, върху която ще бъде изграден мултифункционалният комплекс "Пивоварница Каменица". Строителството на самата Пивоварница ще започне през месец септември и се очаква да приключи и да отвори врати през 2018 г. В изграждането на комплекса ще бъдат вложени около 2 милиона евро и ще бъдат разкрити около 50 нови работни места.

 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ ИНТЕРВЮТА И СТАТИИ

     

Силите на НАТО се разширяват стремително в Европа

Това е неоспорим факт и срещата на върха във Варшава го потвърди. Руското Министерството на Отбраната съобщава, че в Полша и Прибалтийските Републики, в непосредствена близост до границите на Русия, практически е разположена цяла дивизия на ВС н...

23/04/2018 08:04 ч.

Комбинацията от джинджифил и чесън помага в борбата с наднорменото тегло

Комбинацията от джинджифил и чесън помага в борбата с наднорменото тегло...

20/03/2018 13:03 ч.

САЩ разширяват списъците със санкции за Русия

Преди по-малко от месец, на 20 февруари бяха отбелязани четиригодишните първи санкции, които САЩ наложи на Русия във връзка с кризата в Украйна. Те бяха свързани с Майдан, после с Крим, а след това с положението в Донбас. Сега САЩ въвеждат нови и нови...

07/03/2018 00:03 ч.

(Без)Опасни ли ще бъдат Зимните Олимпийски игри 2018 в Пьонгчан

(Без)Опасни ли ще бъдат Зимните Олимпийски игри 2018 в Пьонгчан...

11/01/2018 13:01 ч.

Свастиката - древен символ или нацистки знак

Свастиката - древен символ или нацистки знак ...

28/11/2017 10:11 ч.

Местни инвеститори купуват терена на Каменица в Пловдив

Местни инвеститори купуват терена на Каменица в Пловдив...

05/09/2017 16:09 ч.

Philip Morris модернизира фабриката си в Румъния

Philip Morris модернизира фабриката си в Румъния...

27/07/2017 16:07 ч.

Тя е красива, обожава йога и пилотира Boeing

Тя е красива, обожава йога и пилотира Boeing...

25/07/2017 15:07 ч.

44% повече пътници на летище София

44% повече пътници на летище София...

24/07/2017 13:07 ч.

 

 

 

Виж всички интервюта и статии

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама