(Без)Опасни ли ще бъдат Зимните Олимпийски игри 2018 в Пьонгчан

дата: 11/01/2018 13:01ч.  Прочетена 149

   1 бр.   

 На 9 февруари 2018 г. в южнокорейския  Пьонгчан ще се открият XXIII-те Зимни Олимпийски игри. Окръг Пьонгчан с едноименната столица до датата на подаване на  печеливша кандидатура, вече е  кандидатствал за столица на Зимните Олимпийски игри, но загуби през 2010 г. от Ванкувър, а през 2014 г. - от Сочи.

Град Кралска Азалия за последните почти десет години сериозно се е подготвил за такова мащабно събитие, но въпреки това за зла участ на съдбата, радостта от предстоящото събитие е силно намалена от тревожно очакване: шега или не, Пьонгчан  днес е едно от най-опасните места на планетата.

На 80 километра от мястото на провеждане на Олимпийските игри сега е концентрирано невиждано количество севернокорейска артилерия с голям обсег и ракетни системи, насочени към много от най-важните инфраструктурни обекти: АЕЦ, опасни химични производства и т.н.

Градусът на напрежение в отношенията между САЩ и Северна Корея днес е толкова висок, че и най-малката провокация и дори случайността може да доведе до пълноценни военни действия, носещи масов характер, за което свидетелстват многобройни инциденти с участието на кораби и подводници на ВМС на САЩ. Освен това Северна Корея в краткосрочен план  планира въвеждането на военно положение.

За съжаление, не всички страни наистина оценяват опасността, грозяща жителите на Южна Корея като цяло, окръг Пьонгчан, спортистите, официалните лица, въпреки че редица официални лица от  Ръководството на Олимпийското движения вече изразиха голяма загриженост. Министърът на спорта на Франция Лора Флесел и Президента на Австрийския олимпийски комитет Карл Стос заявиха възможността за отказ от участие на техните национални отбори в Пьонгчан в случай на липса на доверие в осигуряването на необходимото ниво на безопасност. Генералният секретар на Олимпийския комитет на Естония Томас Тонисе  въобще се отказа от посещение на Олимпийските игри през тази година.

Ръководителят на Правителството на Латвия и редица видни представители на Европейския съвет, както и широк кръг дейци на Олимпийското движение не виждат в случващото се никаква опасност.

Нещата се решават на толкова високо ниво, че това, което ни остава е само да се надяваме, че Игрите ще преминат така спокойно и сигурно, както това се изисква от Олимпийското движение от момента на самото му създаване.


 

КОМЕНТАРИ напиши коментарнапиши коментар

 

ДРУГИ ИНТЕРВЮТА И СТАТИИ

     

Силите на НАТО се разширяват стремително в Европа

Това е неоспорим факт и срещата на върха във Варшава го потвърди. Руското Министерството на Отбраната съобщава, че в Полша и Прибалтийските Републики, в непосредствена близост до границите на Русия, практически е разположена цяла дивизия на ВС н...

23/04/2018 08:04 ч.

Комбинацията от джинджифил и чесън помага в борбата с наднорменото тегло

Комбинацията от джинджифил и чесън помага в борбата с наднорменото тегло...

20/03/2018 13:03 ч.

САЩ разширяват списъците със санкции за Русия

Преди по-малко от месец, на 20 февруари бяха отбелязани четиригодишните първи санкции, които САЩ наложи на Русия във връзка с кризата в Украйна. Те бяха свързани с Майдан, после с Крим, а след това с положението в Донбас. Сега САЩ въвеждат нови и нови...

07/03/2018 00:03 ч.

(Без)Опасни ли ще бъдат Зимните Олимпийски игри 2018 в Пьонгчан

(Без)Опасни ли ще бъдат Зимните Олимпийски игри 2018 в Пьонгчан...

11/01/2018 13:01 ч.

Свастиката - древен символ или нацистки знак

Свастиката - древен символ или нацистки знак ...

28/11/2017 10:11 ч.

Местни инвеститори купуват терена на Каменица в Пловдив

Местни инвеститори купуват терена на Каменица в Пловдив...

05/09/2017 16:09 ч.

Philip Morris модернизира фабриката си в Румъния

Philip Morris модернизира фабриката си в Румъния...

27/07/2017 16:07 ч.

Тя е красива, обожава йога и пилотира Boeing

Тя е красива, обожава йога и пилотира Boeing...

25/07/2017 15:07 ч.

44% повече пътници на летище София

44% повече пътници на летище София...

24/07/2017 13:07 ч.

 

 

 

Виж всички интервюта и статии

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама

 

 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Последвайте ни в социалните мрежи и споделяйте информацията,която ви вълнува

РЕКЛАМА

Винаги актуална реклама